VanLien Coaching

Perfectionisme loopbaancoaching

Dus jij wilt een grondige aanpak?

Dat is verstandig. Doordat jij jouw perfectionisme grondig aanpakt, zal je ook positieve veranderingen ervaren op andere gebieden in jouw leven.

We beginnen samen

Tijdens het programma ‘Vrij Werken met Perfectionisme’ starten we met een informatieve en ervaringsgerichte workshop van gedurende 3 uur. Samen met deelgenoten of individueel ga je op onderzoek uit: hoe kunnen we anders leren omgaan met ons perfectionisme?

Je gaat inzien hoe jouw gedrag, gedachten, emoties en gewoonten beïnvloed worden door jouw perfectionisme. Inzien alleen, is natuurlijk niet genoeg. Daarom kijken we samen naar welke dingen jij kunt doen om anders met jouw perfectionisme om te gaan. Heb je de workshop nog niet gevolgd? Klik hieronder voor alle informatie en aanmelden.

Deel twee: een perfectionisme coachingstraject op maat

Vervolgens gaan we op maat, individueel en verdiepend met elkaar verder om jouw ‘struggle’ met perfectionisme grondig aan te pakken. Je doorziet jouw onderliggende patronen en leert vaardigheden aan, om hier mee om te gaan. Het resultaat? Meer rust en zelfvertrouwen, om vervolgens te leven in lijn met wat jij echt belangrijk vindt.

Inhoud van het programma

*Het is ook mogelijk om deze kickoff-workshop individueel te volgen.

Werkwijze perfectionisme coaching

Het Programma Vrij Werken met Perfectionisme is gericht op jouw perfectionisme op het werk. We onderzoeken eerst op welke gebieden jij problemen ondervindt, zoals in de balans tussen werk en privé, in de omgang met collega’s, uitstelgedrag, keuzestress, etc. Waar kom je dat het meeste tegen en waar is er al meer rust en vertrouwen?

Om anders te leren omgaan met jouw perfectionisme, is het belangrijk om te weten hoe het is ontstaan. Welke patronen en strategieën heb je bijvoorbeeld ontwikkeld? En welke waren eerst helpend en werken nu juist belemmerend voor je? Door hier inzicht in te krijgen en ze te doorbreken geeft dat vaak al meer rust, vertrouwen en ruimte om er anders mee om te gaan.

We werken tijdens het programma veel met ervaringsgerichte oefeningen, om op deze manier direct bij de kern te komen van jouw probleem. Ook leer je vaardigheden aan, die je buiten de coachruimte kunt gebruiken om anders om te gaan met jouw perfectionisme.

Methodes

Leer jezelf beter kennen
Als Perfectionisme Coach zet ik de Voice Dialogue in, als methode om jezelf beter te leren kennen en je meer bewust te laten worden van jouw verschillende ‘ikken’. Zie jouw persoonlijkheid als een bus vol passagiers. Jij bestuurt jouw innerlijke bus met al jouw ikken. Door deze ikken beter te leren kennen, ervaar je meer keuzevrijheid in jouw leven en dat resulteert tot meer (Zelf)vertrouwen en rust.

Meer informatie Voice Dialogue

Leer te leven in lijn met wat jij belangrijk vindt
Als Perfectionisme Coach werk ik veel met ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
Ik ga jou helpen leren omgaan met de problemen die je tegenkomt: de vervelende gedachten en gevoelens waar je soms zo mee kunt worstelen. Die worsteling kost vaak zo veel energie. En we dwalen hierdoor af en zijn niet meer bezig met de dingen die er echt toe doen.

Ik ga je leren hoe je niet meer verstrikt raakt in die worsteling (Acceptance). Ook kijken we samen naar wat jij echt belangrijk vindt en hoe je dat, met alle problemen en ongemakkelijke gevoelens en gedachten, kunt toepassen in jouw leven (Commitment).

Je leert dus flexibeler om te gaan met obstakels en tegenslag, zoals bijvoorbeeld een laag zelfbeeld, teleurstelling of stress.

Meer informatie over ACT

Eenmalige investering:
€ 1.250,00 (excl. btw)
Voor werkgevers hanteer ik een ander tarief